Van het Chinese Lenovo ontvingen wij de prachtige Lenovo Yoga 910, een uitermate mooi ontworpen laptop die voor veel gebruikers wellicht in aanmerking komt als volgende aankoop. Lenovo heeft dit model voorzien van de allernieuwste processoren uit de zevende generatie Intel Core. Is dit een machine waar je als zakelijke gebruiker of systeembeheerder een beetje blij van wordt?
Het is bij veel van onze lezers wel bekend dat Lenovo de afgelopen jaren flink wat overnames heeft gedaan en ook fors heeft geïnvesteerd in het bedrijf om de marktpositie te verkrijgen die het nu heeft. Het heeft daarbij voornamelijk hardwaredivisies overgenomen, wat er toe heeft geleid dat het inmiddels de grootste pc-fabrikant ter wereld is. We kunnen dus stellen dat Lenovo redelijk succesvol is op de pc-markt, ondanks dat deze al jaren in tamelijk zwaar weer zit.
Let wel, Lenovo heeft ook tegenslag gekend en soms op pijnlijke manier zijn lesje moeten leren. Bijvoorbeeld als het gaat om bloatware, software die vooraf op het systeem is geïnstalleerd. Daarin zat bij Lenovo in het verleden nog weleens malware verstopt. We lijken gelukkig langzaam op het punt te komen dat fabrikanten hun systemen niet meer helemaal volstoppen met software van derden en dat is maar goed ook
De Lenovo Yoga 910 is in Nederland en België verkrijgbaar in verschillende configuraties. Het instapmodel is verkrijgbaar voor 1199 euro met een Intel Core i5 uit de zevende generatie Intel Core-processoren (Kaby Lake), gecombineerd met 8GB werkgeheugen en een 256GB SSD. Het scherm is in alle configuraties 13,9 inch en wordt standaard geleverd in Full HD (1920 x 1080 pixels), maar het duurste model beschikt over een 4K-resolutie van 3840 x 2160 pixels. Op dit moment zijn er in Nederland en België drie configuraties verkrijgbaar, oplopend van 1199 euro tot 1699 euro.
Ontwerp en bouwkwaliteit
De Lenovo Yoga 910 is een mooi ontworpen laptop met een 13,9 inch scherm. Het model dat wij ontvingen van Lenovo is het meest high-end model, met een Intel Core i7-processor en een 4K-scherm. De laptop is gemaakt van aluminium en is zilver gekleurd. Hij is verder erg dun, slechts 1,43 cm. Alles bij elkaar is het een lekker compacte laptop, het gewicht van 1,4 kilogram is ook netjes. Deze laptop kan je dus eenvoudig meenemen naar een afspraak.
De Yoga 910 is verder voorzien van een touchscreen en een speciaal scharnier waardoor het scherm 360 graden te draaien is. De laptop verandert dan in een tablet met het toetsenbord onder het scherm. Windows 10 zal dan automatisch vragen om over te schakelen naar tabletmodus. Hierbij wordt het toetsenbord ook uitgeschakeld zodat je niet per ongeluk op een toets kan drukken. In tabletmodus ben je volledig aangewezen op het touchscreen als je iets wilt invoeren. Onderweg kan deze modus echter erg prettig zijn om nog even snel een presentatie te bekijken of te laten zien aan iemand anders.
Bij dit soort 2-in-1 systemen moeten duidelijk keuzes worden gemaakt. In het geval van de Yoga 910 heeft Lenovo ervoor gekozen om als je het systeem als laptop voor je hebt, geen bezel aan de bovenkant toe te passen, maar wel aan de onderkant. De bezel aan de onderkant is echter enorm groot en dat ziet er toch wel een beetje vreemd uit. Hierin is overigens ook de camera verwerkt, om bijvoorbeeld mee te skypen.
Lenovo gaat er dus min of meer vanuit dat je alleen Skype gebruikt in tabletmodus. Wij vinden die keuze niet erg geslaagd, want Lenovo heeft wel een erg groot stuk aan de onderkant van het scherm gereserveerd. Verder hadden wij de camera liever gewoon bovenaan het scherm gezien. Als je de camera nu gebruikt in laptop-modus, dan zitten mensen tegen je borst aan te kijken en als je het scherm wat verder naar achteren klapt om je gezicht in beeld te krijgen, dan kijkt je Skype-partner zo je neusgaten in. Charmant is deze oplossing dus allerminst.
Kijken we verder naar het ontwerp dan zien we natuurlijk de basisbehoefte van een laptop, een toetsenbord en touchpad. Het toetsenbord kent een normale indeling, maar echt prettig typt het niet. Het touchpad is lekker groot en ondersteunt ook invoer van meerdere vingers. Verder heeft Lenovo ook een vingerafdrukscanner toegevoegd. Met alle innovaties in de smartphonemarkt krijgen we nu ook vingerafdrukscanners op laptops die middels touch werken in plaats van de veegsensors van enkele jaren geleden.
Aan de zijkanten zijn ook nog de nodige aansluitingen te vinden. Lenovo kiest gelukkig niet voor Apple’s strategie door alle poorten te schrappen, behalve USB Type-C. Naast deze aansluiting is er ook nog gewoon USB Type-A voorhanden. Het oude wordt dus gewoon met het nieuwe gecombineerd, wat ons betreft is dat de manier waarop het de komende jaren nog moet gebeuren. De laptop beschikt over twee USB Type-C-poorten en één USB Type-A poort. Verder is er aan de zijkant nog een koptelefoonaansluiting en de stand-by knop te vinden.
![]() |
![]() |
Natuurlijk heb we ook naar de bouwkwaliteit van het systeem gekeken, want dat is zeker bij een 2-in-1 als deze erg belangrijk. Een van de onderdelen die lang mee moet gaan bij dit model is het scharnier, want een systeem waarbij je het scherm 360 graden kan draaien moet vaak open en dicht kunnen worden geklapt. We hebben er wel vertrouwen in dat Lenovo voor een kwalitatief goed scharnier heeft gekozen.
Als we echter verder kijken naar de klep van de laptop waar het scherm in zit, zijn we minder tevreden. Het scherm is erg dun en het aluminium kan onvoldoende stevigheid bieden naar onze zin. Het scherm is wel erg buigzaam en dat is wat ons betreft vragen om problemen. Als we druk zetten op het scherm zien we ook vrij snel gigantische vlekken verschijnen. Dit is duidelijk een van de tere onderdelen van deze laptop, iets waar je zeker rekening mee moet houden. De bouwkwaliteit van de basisunit waar het systeem in zit is verder prima in orde.
Hardware
We hebben op de eerste pagina al even aangestipt dat de Lenovo Yoga 910 op dit moment in drie configuraties te verkrijgen is. Het instapmodel kost 1199 euro en komt met een Intel Core i5-7200U processor, 8GB werkgeheugen en 256GB SSD. Het scherm beschikt uiteraard over een touchscreen maar de resolutie is beperkt tot 1920×1080 pixels oftewel Full HD. Daarnaast heeft Lenovo nog een tweede model in de winkel liggen, waarbij de processor is geüpgraded naar een Intel Core i7-7500U. Verder zijn de specificaties gelijk, met 8GB werkgeheugen, een 256GB SSD en een scherm met een Full HD-resolutie, dit model kost 1399 euro. Tot slot is er het model dat wij van Lenovo hebben ontvangen, dit model beschikt over een wederom een Intel Core i7-7500U processor, maar over 16GB werkgeheugen, 512GB SSD en een 4K-scherm met een resolutie van 3840 x 2160 pixels.
Als het gaat om processoren van Intel, dan is het niet alleen van belang of er i5 of i7 in het typenummer staat en welke generatie processor het is. De letter die aan het einde staat is eigenlijk belangrijker. In het geval van de Lenovo Yoga 910, zien we daar een ‘U’ staan. Dit staat voor Ultra-low power, oftewel extra energiezuinig. Dat klinkt natuurlijk goed want dat betekent dat de accuduur ook langer is bij dit model. Dat klopt, maar een bijkomstigheid is dat dit ten koste gaat van de prestaties. Als je alleen gebruikmaakt van je browser en het office-pakket kan je met zo’n U-processor prima uit de voeten, voor Adobe Photoshop of iets vergelijkbaars is het al krapjes bemeten qua rekenkracht. Tijdens het draaien van de benchmarks liepen we hier dan ook snel tegenaan. De ventilators die aan de binnenkant zitten, maken echt een enorm kabaal als je dit systeem op zijn staart trapt.
Heb je meer rekenkracht nodig, dan moet je kijken naar een Intel Core i5 of i7 met de letters HQ. Dit betekent dat er een krachtige quadcore-processor is gebruikt met een stevige ingebouwde Iris Pro-GPU van Intel. Deze modellen draaien hun hand niet om voor wat werk in Adobe Photoshop of Premiere. Het nadeel aan deze modellen is vaak wel dat het prijskaartje net iets hoger ligt en de accuduur in de praktijk vaak niet 12 tot 16 uur is maar dat een werkdag net haalbaar is. Een ander nadeel is dat laptops met dit type processor niet meer zo eenvoudig te vinden zijn bij de meeste fabrikanten.
Voor zakelijke gebruikers ontbreekt er ook ondersteuning voor vPro evenals een TPM-module, waarmee beveiliging en beheer op afstand mogelijk is. Dit model behoort eigenlijk toe tot de high-end consumentenlijn en is daarmee wellicht wel geschikt voor een ZZP’er of kleine zelfstandige, maar voor een echte MKB’er en groot zakelijk gebruik is dit model minder geschikt.
Gebruiksgemak en accuduur
Natuurlijk hebben we dit model ook uitgebreid getest en het eerste wat opvalt is dat wij geen fan zijn van het toetsenbord van Lenovo. We maken stiekem veel meer schrijffouten dan we gewend zijn. Vooral de kleine shift-toets aan de rechterkant is wat ons betreft een grote misser. Wij drukken vaker op het pijltje omhoog dan op de shift-toets. Dat is wellicht ook deels een kwestie van gewenning uiteraard. Verder schiet de diepte van de toetsaanslag wat ons betreft te kort, al zal dit ook gedeeltelijk een kwestie van smaak zijn. De stand-by-knop is niet iets wat met smaak te maken heeft, maar die zit aan de rechter zijkant en is wat ons betreft wel erg klein en lastig te vinden.
Over het touchpad en vingerafdrukscanner hebben we verder geen klachten. Die werken naar behoren en reageren lekker snel. Ook het formaat van het touchpad valt in de smaak. Wij kunnen een groot touchpad wel waarderen. Ook meerdere vingers worden goed ondersteund evenals taptoetsen in plaats van echt drukken.
Zoals bij de omschrijving van het uiterlijk al vermeld, is de positie van de camera onder het scherm niet echt geslaagd wat ons betreft. Het scherm zelf is wel uitstekend. De 4K-resolutie zorgt voor een lekker scherp beeld en de kleurweergave ziet er ook prima uit. Daar heeft Lenovo de plank weer goed raak geslagen.
Lenovo heeft ook geleerd van het verleden en levert minder bloatware mee op zijn laptops. Nog steeds is er een hele lading applicaties van Lenovo zelf aanwezig. Of je die allemaal nodig hebt valt te betwijfelen. De aanwezigheid van McAfee antivirus is tamelijk storend. Iedere tien minuten krijg je de vraag of je toch echt geen licentie af wilt sluiten. We raden iedereen dan ook aan het systeem lekker kaal te maken voordat je het in gebruik neemt. De meeste systeembeheerders weten daar over het algemeen ook wel raad mee.
Lenovo heeft er overigens voor gekozen om dit model te voorzien van Windows 10 Home-editie. Voor consumenten en kleine ondernemers geen groot probleem, maar voor wat grotere bedrijven kan dit een dilemma zijn, omdat ze dan een licentie-upgrade moeten doen om de systemen in het bedrijf te gebruiken.
Accuduur
De accuduur van het systeem hebben we natuurlijk ook aan een test onderworpen en daar is de volgende score uitgekomen.
Benchmark: Windows: PCMark 8 – Home Accuduur
- 384 minutenAsus Zenbook UX305UA-FC002T
- 353 minutenSamsung Galaxy TabPro S
- 351 minutenHP Elitebook x360 1030 G2
- 341 minutenMicrosoft Surface Book
- 320 minutenMicrosoft Surface Laptop
- 292 minutenXiaomi Notebook Pro 15,6-inch
- 289 minutenDell XPS 13 Convertible (K7DWW)
- 287 minutenLenovo Yoga 900-13ISK
- 280 minutenHP Spectre x360 13-inch
- 259 minutenAcer Switch 3 (SW312-31P)
- 249 minutenASUS ZenBook Flip (UX360UA-C4152T)
- 235 minutenLenovo Yoga 910
- 228 minutenAsus ZenBook 3
- 220 minutenAsus Transformer Book T300 Chi
- 211 minutenMicrosoft Surface Pro 4
- 207 minutenLenovo Miix 510
- 204 minutenHP Spectre x2 12-a005nd
- 198 minutenHP Envy 13-d020nd
- 198 minutenAcer Switch 5 (SW512-52P)
- 193 minutenHP Envy 15-ae047nd
- 143 minutenHP ZBook Studio G3
- 133 minutenDell Precision 5510
Zoals je kan zien is de score van de Lenovo Yoga 910 zeker niet slecht, met 235 minuten zit het systeem in de bovenste regionen bij een accutest waarbij het systeem continu goed wordt belast.
Benchmark (systeem)
We hebben het systeem ook aan de nodige benchmarks blootgesteld om inzichtelijk te maken wat je precies kan verwachten van dit systeem qua rekenkracht. Het is natuurlijk een U-processor dus de verwachtingen zijn niet extreem hoog.
Benchmark: Windows: PCMark 8 – Home
- 4023 Dell XPS 27 AiO
- 3995 MSI Gaming GT70 0ND-802NL (Dragon Edition)
- 3925 Shuttle Slim HX110G (X1120B)
- 3879 Apple MacBook Pro 15 inch Retina (2013)
- 3470 HP Z2 Mini G3 Workstation
- 3358 HP Envy TouchSmart 15-j003ed
- 3330 HP Envy All-in-one Curved (34-b000nd)
- 3234 Xiaomi Notebook Pro 15,6-inch
- 2984 HP Spectre x360 13-inch
- 2973 Asus ZenBook 3
- 2925 HP ZBook Studio G3
- 2833 Dell Precision 5510
- 2803 Apple MacBook Air 13 inch (2013)
- 2784 Lenovo Yoga 13 IdeaPad
- 2742 Asus Zenbook UX305UA-FC002T
- 2713 HP Envy 13-d020nd
- 2698 Acer Switch 5 (SW512-52P)
- 2674 Samsung ATIV Book 9 Plus
- 2656 Dell XPS 12 (2013)
- 2601 Lenovo Miix 510
- 2551 HP EliteBook Folio 1040 G1
- 2545 ASUS ZenBook Flip (UX360UA-C4152T)
- 2541 Microsoft Surface Book
- 2507 Microsoft Surface Pro
- 2499 Microsoft Surface Laptop
- 2458 Lenovo Yoga 910
- 2423 Asus Zenbook UX301L
- 2416 Microsoft Surface Pro 4
- 2388 HP Elitebook x360 1030 G2
- 2387 Toshiba Satellite L50-B-1H1
- 2377 HP Spectre x2 12-a005nd
- 2350 Lenovo Yoga 900-13ISK
- 2329 Asus Zenbook UX305FA
- 2305 Dell XPS 13 Convertible (K7DWW)
- 2287 Asus Transformer Book T300 Chi
- 2264 HP Envy 15-ae047nd
- 2230 Asus Transformer Book Trio
- 2230 Microsoft Surface Pro 3
- 2225 Toshiba Portégé Z30-A-12X
- 2161 Lenovo Yoga 2 Pro
- 2120 Toshiba Satellite Z30T-A-111
- 2082 Samsung Galaxy TabPro S
- 2022 HP Pavilion TouchSmart 15-n209ed
- 1952 HP Pavilion TouchSmart 15-b107ed Sleekbook
- 1696 Acer Switch 3 (SW312-31P)
- 1445 HP Pavilion x360
- 1309 HP Stream 14
- 1229 Lenovo ThinkPad X1 Carbon
In de huis, tuin en keuken benchmark is te zien dat het systeem gemiddeld uit de test komt. De Lenovo Yoga 910 wordt zelfs verslagen door modellen van soms wel drie jaar oud.
Benchmark: Windows: PCMark 8 – Creative
- 4828 Dell XPS 27 AiO
- 4084 Shuttle Slim HX110G (X1120B)
- 3867 HP Z2 Mini G3 Workstation
- 3621 HP Envy All-in-one Curved (34-b000nd)
- 3370 HP ZBook Studio G3
- 3284 Xiaomi Notebook Pro 15,6-inch
- 3020 HP Spectre x360 13-inch
- 3002 Asus ZenBook 3
- 2995 Dell Precision 5510
- 2821 Lenovo Yoga 910
- 2792 Acer Switch 5 (SW512-52P)
- 2775 HP Envy 15-ae047nd
- 2759 HP Elitebook x360 1030 G2
- 2744 Microsoft Surface Book
- 2719 ASUS ZenBook Flip (UX360UA-C4152T)
- 2686 Asus Zenbook UX305UA-FC002T
- 2650 Microsoft Surface Laptop
- 2616 HP Envy 13-d020nd
- 2592 Lenovo Miix 510
- 2493 Lenovo Yoga 900-13ISK
- 2428 Microsoft Surface Pro 4
- 2392 HP Spectre x2 12-a005nd
- 2185 Dell XPS 13 Convertible (K7DWW)
- 2042 Samsung Galaxy TabPro S
- 1581 Acer Switch 3 (SW312-31P)
Als we de benchmark opschroeven en we gaan echt wat vragen van het systeem, weet het toch een tandje bij te schakelen en een goede score neer te zetten.
Benchmark: Crossplatform: Cinebench R15
- 885 Dell XPS 27 AiO
- 811 HP Z2 Mini G3 Workstation
- 736 HP ZBook Studio G3
- 731 Dell Precision 5510
- 678 HP Envy All-in-one Curved (34-b000nd)
- 586 Xiaomi Notebook Pro 15,6-inch
- 435 Shuttle Slim HX110G (X1120B)
- 340 HP Spectre x360 13-inch
- 338 Asus ZenBook 3
- 329 HP Elitebook x360 1030 G2
- 326 Acer Switch 5 (SW512-52P)
- 320 Microsoft Surface Book
- 318 Asus Zenbook UX305UA-FC002T
- 305 Microsoft Surface Pro 4
- 304 ASUS ZenBook Flip (UX360UA-C4152T)
- 300 Lenovo Yoga 900-13ISK
- 290 Lenovo Yoga 910
- 272 HP Envy 13-d020nd
- 266 Lenovo Miix 510
- 259 Microsoft Surface Laptop
- 203 HP Spectre x2 12-a005nd
- 203 Samsung Galaxy TabPro S
- 202 HP Envy 15-ae047nd
- 183 Dell XPS 13 Convertible (K7DWW)
- 180 Asus Transformer Book T300 Chi
- 146 Asus Zenbook UX305FA
- 121 Acer Switch 3 (SW312-31P)
De CPU-test van Cinebench laat zien dat er stiekem toch wel wat spierballen in de processor zitten, ondanks dat het een U-model is.
Benchmark (grafisch en opslag)
Natuurlijk hebben we de laptop ook grafisch aan een aantal benchmarks onderworpen. Er is geen discrete GPU aanwezig, dus de Yoga 910 moet het stellen met de ingebakken GPU in de Intel-processor.
Benchmark: Windows : 3DMark – Fire Strike Extreme
- 4705 Dell XPS 27 AiO
- 3084 Shuttle Slim HX110G (X1120B)
- 2449 HP Envy 15-ae047nd
- 2267 Microsoft Surface Book
- 1674 HP Envy All-in-one Curved (34-b000nd)
- 1666 Dell Precision 5510
- 1474 HP Z2 Mini G3 Workstation
- 1466 Xiaomi Notebook Pro 15,6-inch
- 879 Apple MacBook Pro 15 inch Retina (2013)
- 445 HP Spectre x360 13-inch
- 431 Asus ZenBook 3
- 427 ASUS ZenBook Flip (UX360UA-C4152T)
- 423 Microsoft Surface Laptop
- 405 Lenovo Yoga 910
- 397 HP Elitebook x360 1030 G2
- 395 Acer Switch 5 (SW512-52P)
- 383 Asus Zenbook UX305UA-FC002T
- 380 Microsoft Surface Pro 4
- 378 Lenovo Yoga 900-13ISK
- 365 Lenovo Miix 510
- 360 Asus Zenbook UX301L
- 355 HP Envy 13-d020nd
- 348 Dell XPS 13 Convertible (K7DWW)
- 322 HP Spectre x2 12-a005nd
- 297 Samsung Galaxy TabPro S
- 294 Lenovo Yoga 2 Pro
- 272 Asus Transformer Book Trio
- 267 HP EliteBook Folio 1040 G1
- 259 Samsung ATIV Book 9 Plus
- 258 HP Pavilion TouchSmart 15-n209ed
- 255 Toshiba Satellite L50-B-1H1
- 247 Toshiba Portégé Z30-A-12X
- 241 Toshiba Satellite Z30T-A-111
- 225 HP ZBook Studio G3
- 222 Acer Switch 3 (SW312-31P)
Grafisch laat de Yoga 910 zien dat deze U-processor wel beschikt over de krachtigste GPU binnen de U-processoren. Alles wat boven de Yoga 910 staat beschikt over een krachtiger processor, waardoor de score ook een heel stuk hoger ligt.
Benchmark: Windows: PCMark 8 – Storage Bandwidth
- 457.95 MB/sLenovo Yoga 910
- 455 MB/sXiaomi Notebook Pro 15,6-inch
- 319 MB/sMicrosoft Surface Book
- 308.65 MB/sApple MacBook Pro 15 inch Retina (2013)
- 306.18 MB/sShuttle Slim HX110G (X1120B)
- 281.32 MB/sToshiba Portégé Z30-A-12X
- 274.54 MB/sApple MacBook Air 13 inch (2013)
- 257.6 MB/sLenovo Yoga 900-13ISK
- 246.07 MB/sAsus Zenbook UX305UA-FC002T
- 239.96 MB/sHP Envy 13-d020nd
- 237.31 MB/sDell XPS 12 (2013)
- 227.29 MB/sLenovo Yoga 2 Pro
- 224.49 MB/sMicrosoft Surface Pro
- 221.68 MB/sHP Envy 15-ae047nd
- 208.3 MB/sHP Spectre x2 12-a005nd
- 202.4 MB/sToshiba Satellite Z30T-A-111
- 200.95 MB/sSamsung ATIV Book 9 Plus
- 197.75 MB/sDell Precision 5510
- 184.87 MB/sHP EliteBook Folio 1040 G1
- 184.36 MB/sLenovo ThinkPad X1 Carbon
- 172.86 MB/sAsus Zenbook UX301L
- 158.2 MB/sSamsung Galaxy TabPro S
- 157.27 MB/sLenovo Yoga 13 IdeaPad
- 154.31 MB/sMSI Gaming GT70 0ND-802NL (Dragon Edition)
- 150 MB/sMicrosoft Surface Laptop
- 123.36 MB/sMicrosoft Surface Pro 4
- 16.17 MB/sHP Pavilion x360
- 6.4 MB/sHP Envy TouchSmart 15-j003ed
- 6.27 MB/sAsus Transformer Book Trio
- 5.58 MB/sToshiba Satellite L50-B-1H1
- 5.01 MB/sHP Pavilion TouchSmart 15-n209ed
Tot slot hebben we ook de opslag van de Yoga 910 aan een benchmark onderworpen en daaruit blijkt dat Lenovo heeft gekozen voor een bliksemsnelle SSD. Daarmee weet het in de systeembenchmarks ongetwijfeld ook tot een hogere score te komen. De ontwikkeling van SSD’s is de afgelopen jaren in een stroomversnelling gekomen waardoor deze alsmaar sneller worden. Het is goed om te zien dat fabrikanten deze nu ook steeds meer gaan gebruiken in hun laptops.
Conclusie
De Lenovo Yoga 910 is een zeer fraaie laptop. Met een scherm van net geen 14 inch is het een zeer mooi formaatje, ook het uiterlijk is op het eerst gezicht oogstrelend. Als we echter wat kritischer kijken naar deze laptop dan zijn er toch een aantal zaken waarin deze laptop wat ons betreft tekortschiet. De bouwkwaliteit van het scherm is wat fragiel, de camera zit op een rare plaats en het toetsenbord is wat ons betreft niet prettig in gebruik. Dat laatste zal zoals gezegd deels een kwestie van smaak zijn overigens.
Natuurlijk zijn er ook pluspunten. De prijs/kwaliteitsverhouding is behoorlijk goed, het scherm en de beeldkwaliteit uitstekend en de aansluitingen op de laptop zijn op de toekomst voorbereid: er is zowel USB-A als USB-C aanwezig. Ook de vingerafdrukscanner en de touchpad werken erg snel en zijn prettig in gebruik.
Al met al is dit geen slechte laptop voor een ondernemer of voor zakelijk gebruik, alleen is het dan natuurlijk wel jammer dat het systeem wordt geleverd met Windows 10 Home.
- Mooi scherm;
- Touchpad en vingerafdrukscanner reageren snel;
- Bouwkwaliteit;
- Toetsenbord;
- Stand-by-knop;
- Windows 10 Home;
- Maak veel herrie als die warm wordt;
- Geen vPro of TPM-module;